Voor het eerste consult wordt 40 minuten gereserveerd. Het eerste consult is opgebouwd uit een anamnese(vraaggesprek) en onderzoek. Meestal wordt er ook een start gemaakt met de behandeling. Tijdens de anamnese wil de osteopaat weten wat de klachten op dit moment zijn, welke er al eerder zijn geweest en welke behandelingen u al heeft gehad. Vervolgens vindt het onderzoek plaats. De patiënt ligt of zit in ondergoed op de behandelbank. De osteopaat zal het gehele lichaam onderzoeken. Dit om een duidelijk beeld te kunnen vormen van de totale problematiek.

De bevindingen van het onderzoek zal hij met u doorspreken waarna de eerste behandeling plaats vindt. Deze behandeling kan variëren van heel subtiel tot stevig. De aanpak respecteert het menselijk lichaam, maar in werkelijkheid worden de diepste weefsels ook behandeld. De patiënt ervaart soms een gevoel van warmte of prikkeling.

De vervolgbehandelingen duren 35-40 minuten. Er wordt steeds gestart met het evalueren van de klachten. Hierna zal de behandeling worden voortgezet.

Na drie behandelingen is het de bedoeling dat de klachten in ieder geval verminderd zijn. Indien dit niet het geval is wordt gekeken of voortzetting van de behandeling nog zinvol kan zijn of dat er een andere weg gevolgd dient te worden. Bij hardnekkige klachten zal volledig herstel langer op zich laten wachten en zullen er dus meerdere behandelingen nodig zijn. De periode tussen de behandelingen kan variëren van een week tot meerdere maanden.Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen.


Contact

Roskam 36
5505 JJ  Veldhoven

T: 040-254 9997
info@sandersosteopathie.nl


s2 - Ontwerp en techniek © 2014-2024 MonTay Media